Jste zde: Hlavní strana Články Zaostřeno na produkty Problém firmware termostatu Devireg Touch - termostat "tiká"

Problém firmware termostatu Devireg Touch - termostat "tiká"

Zkušenost našich zákazníků

Při náhlé změně teploty dochází u termostatů Devireg Touch k nežádoucímu opakovanému spínání a rozepínání relé, které připomíná četností tikání hodin. Podle získaných zkušeností pomůže vypnout funkci předvídání času zapnutí.

To je ovšem základní funkce, kvůli které se termostatu říká inteligentní. Proto upozorňujeme na tento problém, neboť zatím není výrobcem odstraněn. Pokud získáme informace o odstranění závady, dáme vědět, popř. se informujte.

Ing. Michal Javora, JAVORA ENERSA, březen 2015

Diskuse

Martin Suchánek — 31. 01. 2017, 12:41:24
Dobrý den pane Javoro, zaujala mne tato informace. I v mé instalaci se potkávám přesně s tímto problémem. Mohu se zeptat v jakém rozsahu jste se s tímto problémem setkali a jestli už byl problém nějak vyřešen? Na můj dotaz výrobce odpověděl, že žádný takový problém plošně neexistuje a že se může jednat maximálně o vadu jednoho kusu což jsem ovšem testováním více kusů regulátorů rozhodně vyloučil...... Děkuji za odpověď.
Michal Javora — 10. 02. 2017, 22:07:01
Zatím jsme se setkali s touto závadou u dvou zákazníků. Závadu jsme vyřešili u obou zákazníků výměnou všech termostatů za nové. Závada se projevila asi před třemi lety na více termostatech Devireg Touch ve dvou rodinných domech. Tenkrát jsme u všech termostatů v obou domech vypnuli předvídavou funkci a závada se již neobjevila. Po dohodě se zákazníky jsme čekali na nový firmware termostatů s tím, že všechny vyměníme, aby zákazníci opět mohli využívat předvídavou funkci termostatů bez vadného chování termostatů. Teprve v této zimní sezóně (2016 / 2017) jsme se po dohodě s dodavatelem rozhodli pro výměnu všech termostatů s tím, že v novém firmware termostatů Devireg Touch by měla být již závada odstraněna. Zatím to vypadá, že závada v novém firmware je odstraněna, neboť se závada neopakovala.

Přidejte svůj komentář

Chcete se zeptat na něco souvisejícího s tématem článku nebo se podělit o své znalosti? Přidejte svůj komentář – rádi vám odpovíme.

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná. E-mail a telefon jsou nepovinné údaje a nebudou se v diskusi zobrazovat.